Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sındırgı Feshane'de farkındalık yarattı

Sındırgı Feshane

İstanbul Feshane Kültür Merkezi`ndeki `Balıkesir Tanıtım Günleri`nde Sındırgı ilçesinin bulunduğu stant büyük ilgi gördü.

İstanbul Feshane Kültür Merkezi`ndeki `Balıkesir Tanıtım Günleri`nde Sındırgı ilçesinin bulunduğu stant büyük ilgi gördü.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş stantları ziyaret eden vatandaşları ilk karşılayan isim olurken, misafirlere çeşitli ikram ve hediyeler dağıttı.
Geçtiğimiz yıl Ankara`da bu yıl ise İstanbul Feshane`de gerçekleştirilen Balıkesir`i Türkiye`ye ve dünyaya tanıtmak için düzenlenen "Balıkesir Tanıtım Günleri"nin açılışının 3. gününde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ilçe Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş Sındırgı Standını ziyaret etti.
Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik ve Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak, Vali Mutlu ve Vali Turhan’ı karşıladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durak Vali Mutlu’ya Yağcıbedir Halısı hediye etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den sonra İstanbul Valisi Mutlu’da Sındırgı standına çok zaman ayırdı. Yaylabayır Halk oyunları ekibinin gösterilerini beğeni ile takip eden Vali Mutlu, stanttan ayrılırken stant görevlileri ve halk oyunları ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sındırgı’lı Kardeşlerin söylediği yöresel türküler eşliğinde Yaylabayır Mahallesi halk oyunları ekibi gösterileri vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Vatandaşlar yöresel kıyafetleriyle oynanan oyunları ölümsüzleştirmek için cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle bol bol fotoğraf çekti. Feshane Kültür Merkezinde ‘Tanıtım Günleri’ kapsamında açılan Sındırgı Standında halk oyunları, yöresel türküler, Yağcıbedir Halıları, Termal Kaynakları, doğal ürünleri ve stant görevlilerinin güler yüzleri konukların gönüllerini fethetti.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı